OM

Det här är en blogg om livet som tidningsbud. Det händer egentligen inte så mycket på nätterna, men när det gör det blir det ju stort. Och man hinner ju fundera en del där ute i mörkret och stillheten. För ja, det är verkligen öde i samhällena tidiga morgnar. Bara kaniner, harar, fåglar, ibland några katter man råkar på.

Jag har jobbat som tidningsbud sedan 2016 och har trivts med detta från dag ett. Jag cyklar, promenerar och kör bil, beroende på vilka rundor jag har. Fr o m 2020 har vi inte längre några gårundor i det ena av distrikten jag jobbar med. Eller noder som det kallas numera. Men jag kommer att delge er roliga, lustiga och förhoppningsvis intressanta händelser under mina tidiga morgnar.

Tidningsbärarna bytte namn till Nim Distribution årskiftet 2017/2018. Nim är skånska för enkelt, smidigt. Vilket är företagets paroll, det ska vara nimt att anlita oss. Nimt att få sin tidning, paket, brev etc via oss. Det är ju även nimt att få paket på morgonen. Inte bara morgontidning, veckotidning etc således, innan man drar till jobb. Klydd är också skånska, men motsatsen; strul kan man översätta det till. Inget strul alltså. Inget klydd.

Hoppas du följer med!