Morgonpigg?

Januari. 2016. David Bowie dör. Jag på sjukhuset, nyopererad från brusten blindtarm. Orolig. Har ett timjobb som simtränare. Trivs måttligt med det. Ger inte tillräckligt med inkomst. Jobbar även som timvikarie på grundskola då och då.

Hittar en annons med rubrik Är du morgonpigg? Från Tidnongsbärarna. Nej, morgonpigg är jag verkligen inte. Men jag söker det ändå.

Kanske en månad senare jobbar jag på skolan och får ett telefonsamtal. TIdningsbärarna vill boka mig för en intervju!!

Några veckor senare skulle jag prova på en natt, ledsagad av ett ordinarie bud. Detta var en gårunda i Limhamn/Sibbarp. Det var fantatiskt lätt att vakna. Pigg direkt och körde iväg.

Detta var i april eller maj. Skönt väder, inget regn, vindstilla. Bästa introduktionen. Rundan innehöll till mesta del av villor och förlagd längst med kustlinjen. Lagom vid soluppgång promenerade vi vid cykelstråk längs havet. Några svanar guppade i havsbrynet. Solen färgade himlen rosa, orange och lila. Wow, detta var ju helt underbart!

Jag fick första natten mest bara hänga med. Kolla hur det går till. Andra natten fick jag dra vagn, använda mobilen där listan på utdelningsordningen är. Ombytta roller typ. När rundan var klar, fyllde ordinarie budet i ett formulär, ett betyg så att säga. Bedömning att jag klarade av jobbet.

Så i juni började jag jobba i kommunen där jag bor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.