Trappklättring

Jag gillar ju verkligen det här yrket. Oavsett om det är gå, cykla eller köra bil jag gör.

Cykla, för att man får betald motion. Slipper dock gärna bonusen nederbörd på dessa arbetspass.

Gå, likaså. Men nu står gåkärrorna intryckta och bortglömda i ett hörn. Rundorna har blivit för stora och att att gå tar för lång tid.

Bila, särskilt nu på våren och sommaren när man får uppleva grönskan och underbara soluppgångar.

På de flesta rundor jag har haft, oavsett gå, cykla, bila finns det lägenhetshus vilket innebär olika nivåer av ”motion” i form av trappspring.

Ibland går jag in istället för att backa bil osv. Jag går gärna av bil också för den delen för att leverera till brevlåda – kan vara skönt att sträcka på benen och röra sig lite. Bara sitta i en bil 3-5 timmar är ju inte så hälsosamt. Och att stanna bilen, pausa och andas lite luft är ibland nödvändigt när man är oväntat trött. Man piggnar till.

Luften är frisk och stillheten på arla morgon är skön. Man möter en del vilda djur – fasaner, rådjur, kaniner, harar, fåglar. Och en del katter. På gårundor kunde man till och med få lite sällskap av någon katt, men tyvärr blir de ju rädda numera när man kommer på cykel.

Läste i någon av morgontidningarna att vardagsmotion i form av trappklättring är riktigt bra. Professor Mai-Lis Hellenius menar att 100 trappsteg om dagen är tillräckligt. Det är ju superenkelt att uppnå. Jag har säkert över tusen trappsteg på min cykelrunda. Får dessutom daglig trappträning hemma eftersom vi har källare. Tvättstuga, förråd, kylskåp, frys, hobbyrum mm finns därnere.

Jag har hört att det är skonsammare att gå uppför. Jag gör oftast tvärtom (typiskt mig…), jag tar hiss upp, går trapporna ner istället i ”mina” lägenhetshus.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.